Arsuri gastriceîn timpulsarcinii

Suferi de arsuri la stomac în timpul sarcinii? 82% din femeile însărcinate se confruntă cu ele.

Cauze & Simptome

Care sunt cauzele arsurilor gastrice în timpul sarcinii? De obicei sunt două motive principale pentru care apar:

  1. Hormonii eliberați în timpul sarcinii relaxează mușchii care în mod normal, țin acidul gastric în partea distală a stomacului.
  2. Pe măsură ce fătul dumneavoastră crește, pune o presiune tot mai mare la nivelul stomacului, ceea ce face mai probabil ca acidul gastric să urce în esofag și să determine apariția arsurilor.

Care sunt simptomele arsurilor la stomac în timpul sarcinii?

  • Senzație de balonare
  • Arsură/durere în zona pieptului
  • Eructație
  • Regurgitarea alimentelor
  • Senzație de rău sau vărsături

Întrebări frecvente

Produsele Gaviscon sunt concepute pentru a putea fi administrate pe parcursul sarcinii. Gaviscon Mentol suspensie orală și Gavoscon Mentol suspensie orală în plic încep să acționeze în 3 minute și oferă protecție de până la 4 ore.

Simptomele arsurilor la stomac pot diferi de la o durere ușoară care durează 5 minute după masă, la o arsură care apare din senin. Dacă vă confruntați cu dureri inconfortabile neregulat sau mai intens decât de obicei, consultați întotdeauna un medic.

Da! Cantitatea de progesteron tot mai mare și creșterea fătului conduc la apariția arsurilor la stomac din timpul sarcinii. Până la 82% din femei experimentează cel puțin un episod de arsuri gastrice pe parcursul sarcinii.

Tratament

Arsurile la stomac în timpul sarcinii sunt simptome comune, și vestea bună este că există tratamente sigure și eficiente pentru ele.

Medicament non-sistemic, Gaviscon este conceput pentru a acționa la nivel local în stomac, astfel fiind potrivit și pentru femeile gravide.

Modificările stilului de viață reprezintă prima treaptă de tratament. Luati in considerare:

  • Consumul de mese mici, mai degrabă decât trei porții mari pe zi
  • Conștientizează-ți postura – este bine să stai cu spatele cât mai drept, mai ales atunci când mănânci