Sarcină

Multe femei suferă de arsuri în capul pieptului (reflux gastro-esofagian) și indigestie în timpul sarcinii care tind să devină mai frecvente pe măsură ce sarcina evoluează. De exemplu, în cel de-al treilea trimestru aproximativ trei sferturi din femeile gravide pot suferi de arsuri în capul pieptului.

 

Sunt două motive principale pentru care arsurile în capul pieptului și într-o mai mică măsură indigestia sunt frecvente în această perioadă.

 

  1. Creșterea nivelului de progesteron determină relaxarea mușchilor. Printre aceștia se numără și sfincterul aflat la intrarea în stomac. Când acesta se relaxează, acidul din stomac pătrunde înapoi în esofag, provocând durere.
  2. Pe parcursul ultimelor etape ale sarcinii simptomele pot fi cauzate și de presiunea fizică pe care copilul o pune asupra tractului digestiv al mamei.

 

Simptomele de arsuri în capul pieptului, deși inofensive pentru tine și copilul tău, pot fi dureroase și te poți simți inconfortabil. Există câțiva pași simpli pe care îi poți urma dacă ești gravidă și suferi de arsuri în capul pieptului sau indigestie.

 

  • Să ai o dietă sănătoasă
  • Să stai și să dormi într-o poziție mai dreaptă
Poți discuta cu medicul tău, în gama Gaviscon existând medicamente recomandate pentru femeile însărcinate
 
Tratamente
În timpul sarcinii vei fi în mod normal mai precaută cu privire la luarea de medicamente, însă nu trebuie să suporți simptomele de arsuri în capul pieptului sau indigestie. Medicamentele din gama Gaviscon sunt eficiente și recomandate pentru utilizarea în timpul sarcinii și alăptării. Printre acestea se numără și Gaviscon Mentol, atât în ​​format lichid cât și tablete, precum și Gaviscon cu aromă de căpșuni tablete.**
De ce este Gaviscon potrivit pentru sarcină?
Mecanismul de acțiune al acestui medicament este fizic și nu depinde de absorbția în circulația sistemică.

Medicamentele Gaviscon recomandate în timpul sarcinii

Gaviscon

Gaviscon

Tratează simptomele refluxului gastro-esofagian