Arsuri gastrice

Refluxul gastro-esofagian este resimțit ca o arsură în capul pieptului cauzată de acidul gastric care pătrunde în esofag.

Cauze & Simptome

Arsurile la stomac, de obicei, apar după mese, aproape de culcare sau în timpul nopții.

Simptomele arsurilor la stomac pot fi:

 • O senzație de arsură în capul pieptului sau în gât după masă.
 • Un lichid fierbinte cu gust acru sau sărat în partea din spate a gâtului însoțită de o dificultate la înghițire.
 • Presiune în spatele sternului.
 • Senzație de balonare
 • Senzație de eructație
 • Senzație de rău general

În majoritatea cazurilor, arsurile la stomac sunt un răspuns natural la prezența acidului gastric la nivelul esofagului. Dar înțelegem cât de perturbator poate fi, de aceea am identificat câteva alimente bune de evitat.

Ce alimente cauzează arsuri la stomac?

 • Alimentele prăjite și grase
 • Mâncarea prea multă
 • Mâncatul prea repede
 • Carnea grasă și produsele lactate
 • Alcoolul, băuturile cafeinizate și alimentele picante, care pot provoca, de asemenea, deschiderea valvei de la nivelul sfincterului esofagian inferior.

Stresul și suprapoderabilitatea sunt, de asemenea, factori care contribuie, astfel încât respectarea unei diete alimentare și integrarea exercițiilor fizice în stilul de viață vor ajuta la evitarea arsurilor la stomac. Acestea fiind spuse, nu trebuie să-ți pui viața în așteptare din cauza arsurilor la stomac, Gaviscon este conceput să te ajute să tratezi aceste simptome.

Întrebări frecvente

Toate produsele din gama Gaviscon sunt concepute pentru a combate arsurile la stomac și indigestia. Apărut acum mai bine de 40 de ani, Gaviscon reprezintă tratamentul arsurilor la stomac și indigestiei oferind o ameliorare pe termen lung ce apare rapid pentru milioane de pacienți.

Stilul de viață este întotdeauna un aspect important. Renunțarea la fumat, grija pentru ceea ce mananci si luarea de măsuri pentru a reduce stresul reprezintă măsuri eficiente. Între timp, Gaviscon este conceput pentru a ajuta. Gaviscon creează un strat protector deasupra acidului gastric care te protejează de potențialele daune ale arsurilor la stomac -- mai ales când dormi 

Arsurile la stomac pot avea un impact imens atât asupra calității cât și asupra cantității de somn, refluxul acidului este cel mai probabil să apară în momentul în care ne pregătim de culcare. Poziția culcat face mai ușor pentru acid îrecerea în gât. Mai mult, mesele grele înainte de culcare pun mai multă presiune pe valva sfincterului esofagian superior, forțându-l să se deschidă.

Stresul este un mare contribuitor. Epuizează prostaglandinele din corpul nostru, care ne protejează de acidul gastric.  

Încercați să: 

 • Să aveți un somn bun. O lipsă de somn poate declanșa mai mult cortizol în circulația sangvină. Cortizolul este hormonul stresului, și chiar și o perturbare minoră a somnului de obicei poate provoca niveluri ridicate de cortizol în organism până la 24 de ore mai târziu. 
 • Exercițiile fizice - acest lucru stimulează buna dispozitie.
 • Mănâncă mai încet și cu atenție  
 • Stai departe de obiceiurile de viață nesănătoase 

Ai putea încerca, de asemenea, să reduci volumul meselor și renunțarea cât de mult la alimentele picante. 

Femeile gravide sunt, de asemenea, mult mai susceptibile de a suferi de arsuri la stomac și indigestie. Un făt în creștere pune presiune pe organele dumneavoastră, inclusiv pe stomac și determină reflux gastro-esofagian.

Tratament

Pentru a opri acidul să urce și să provoace iritații, produsele Gaviscon utilizează alginat de sodiu, o formulare vâscoasă care formează o barieră protectoare în stomac. Produsele Gaviscon conțin, de asemenea, antiacide, care transformă excesul de acid în apă. 

Combinând cele două, vă bucurați de o ameliorare rapidă și puteți să vă desfășurați toate activitățile.

Dozare: Luați 10-20 ml Gaviscon suspensie orală după mese și la culcare, de maxim 4 ori pe zi. Luați în considerare că o linguriță este egală cu 5 ml.