Indigestia

Majoritatea oamenilor au indigestie la un moment dat. De obicei, nu e un semn al unei afecțiuni grave. Durerea poate lovi din senin, dar apare de obicei la scurt timp după masă.

Cauze și simptome

Indigestia este complet normală și cei mai mulți oameni vor experimenta cu siguranță cel puțin un episod de indigestie pe tot parcursul vieții lor. 

Desigur, unele episoade pot fi mai severe decât altele și este posibil să aveți mai multe episoade pe an - sau chiar mai multe episoade pe zi.

Indigestia în timpul sarcinii, de asemenea,apare foarte frecvent: modificările fizice ale organismului afectează producția de hormoni. Citiți mai multe despre acest simptom pe pagina noastră dedicată sarcinii.

Simptomatologia indigestiei:

Următoarele sunt semne de indigestie:

  • O durere surdă în spatele coastelor.
  • Noduri în stomac sau crampe.
  • Un sentiment inconfortabil după masă.
  • Un sentiment de arsură în capul pieptului.

Ce poate cauza indigestia?

Indigestia este adesea cauzată de excesul de acid care intră în contact cu mucoasa sensibilă a stomacului, intestinului sau esofagului - provocând durere și balonare. Acest lucru poate produce o durere inconfortabilă, care se poate simti ca o senzație de arsură în stomac - mai ales în cazul în care mucoasa digestiva este deosebit de sensibilă.

Indigestia este declanșată de lucruri diferite - și nu este resimțită la fel, la toate persoanele.

Unele cauze comune de indigestie sunt: 

  • Mesele cu mâncare bogată în grăsimi saturate și picante.
  • Mâncatul prea repede.
  • Stresul și anxietatea.
  • Consumul de alcool
  • Fumatul

Vestea bună e că Gaviscon este creat să ajute.

Întrebări frecvente

Indigestia poate lovi în orice moment și poate fi cauzată de o schimbare în dietă, stres excesiv sau alte cauze. Dacă disconfortul cauzat de indigestie persistă pentru perioade lungi de timp, vă rugăm să consultați un medic.

Senzația de indigestie poate varia de la disconfort și dureri abdominale până la constipație și diaree. Alte simptome includ reflux acid, balonare, gaze excesive, greață sau constipație.

Sunt mai mulți factori sunt în joc, cum ar fi supraalimentarea, sau mâncatul prea repede. Alimentele grase sau picante pot determina indigestia; cafeină, alcool, ciocolată sau băuturi carbogazoase sunt, de asemenea, cunoscute ca fiind declanșatoare ale indigestiei.

Tratament

Gaviscon Mentol suspensie orală în plic oferă ajutor în cazul episoadelor de indigestie și vă ajută să nu puneți pauză activităților de peste zi. Optați pentru 1-2 plicuri după mese și la culcare, până la de patru ori pe zi.

Gravidă? Gaviscon Mentol suspensie orală în plic poate fi administrat la femeile gravide.

Toate informațiile prezentate nu sunt menite să diagnosticheze sau să prescrie. Dacă simptomele sunt severe sau prelungite, trebuie să consultați un medic sau farmacist.

Acestea sunt medicamente și se eliberează fără prescripție medicală. Întotdeauna citește informațiile de pe ambalaj și prospectul medicamentului.