Treceți la conținutul paginii

Acea zi a anului când e aniversarea ta e o scuză bună pentru a ieși din rutina de zi cu zi, să faci (și mănânci) tot ce vrei. Deși ziua de naștere poate fi foarte entuziasmantă, sistemul tău digestiv ar putea să nu fie la fel de încântat.

Pe lângă sezonul festiv și alte câteva zile rare de-a lungul anului, ziua ta este oportunitatea perfectă să faci excese – aici găsești o listă cu momentele în care poți fi tentat să mănânci mai mult decât într-o zi normală.

În locul alimentației obișnuite - sau chiar în locul săritului peste micul dejun, cum fac unii – diminețile zilei de naștere constau adesea într-o leneveală prelungită în pat și apoi coborârea la o masă aniversară uriașă alături de familie, cu tot cu un pahar de ceva spumant! Pe lângă acest mic dejun special, orice ai alege să mănânci – de la ouă la clătite, după preferințe – mai sunt și altele la care să te gândești: o ceașcă de cafea, un suc de portocale proaspăt stors și, desigur, ceva dulce.

Deși este ziua ta, e posibil să trebuiască să mergi și la muncă – poate tu nu ai vrea să fii acolo de ziua ta, dar acesta este momentul în care colegii tăi vor să fie alături de tine! Ai putea lua o pauză de prânz prelungită și să o petreceți în restaurantul favorit. Acolo ai șansa să te înfrupți din orice vrei.

După aceea, înapoi la muncă, e posibil să fii pus în dilema tortului aniversar. Când toți au luat câte o felie și s-au întors la birourile lor, îți va rămâne o jumătate de tort căruia îți va fi greu să-i reziști pe parcursul după-amiezii.

După o dimineață cu familia și restul zilei la muncă, prietenii tăi vor să te vadă și să sărbătoriți împreună. Poate vei mânca ceva repede acasă înainte să ieși la degustat de cocktail-uri.

Și ce e o noapte în oraș fără ceva copios la pachet? Uneori chiar trebuie să mănânci ceva gras ca să pui capăt poftelor. În funcție de ce localuri sunt în zonă și încă deschise, unii oameni sar la cartofi prăjiți cu sare și sosuri, sau poate un kebab sau chiar o pizza întreagă! Orice pentru a stinge foamea după o noapte plină; în plus asta poate ajuta împotriva mahmurelii de a doua zi.

În sfârșit ajungi acasă și ziua ta aproape e la final. Înainte să revii la ritmul normal de viață, e o idee bună să bei un pahar mare de apă și să mai iei unul cu tine lângă pat, căci nu vrei să te trezești deshidratat!

Evident că nu vei avea un stil de viață sănătos dacă mănânci și bei atât de mult tot timpul.

Dar pentru această ocazie unică, dacă simți arsuri în capul pieptului sau indigestie, poți încearca Gaviscon. Acționează rapid, așa că vei putea să îți continui ziua și să nu te lași doborât de refluxul acid! Poate fi folosit începând de la vârsta de 12 ani. Citește întotdeauna prospectul.

 

Acest articol are rol informativ și nu are intenția de a înlocui recomandările medicale. Informațiile prezentate pe aceste pagini de internet nu sunt concepute în scopul diagnosticării sau al prescrierii unui tratament. Adresați-vă medicului sau farmacistului.

Articol publicat 1 ianuarie 2021